Despre Terirem!

Poate că vă întrebaţi de ce nu am postat nimic de sărbători până acum, şi aveţi dreptate să o faceţi! Dar ca să mă pot scuza cumva, daţi-mi voie să vă explic ce înseamnă teriremul şi cred că o să mă înţelegeţi!

Creştinii într-o vreme atât de mult L-au iubit pe Dumnezeu încât au simţit că toate cuvintele de laudă pe care I le aduc, nu sunt suficiente să exprime tot ataşamentul lor faţă de El. Şi oricât Îl lăudau, şi oricât Îi cântau, simţeau că nu e de ajuns, observau că cuvintele sunt neputincioase să exprime întreaga lor trăire! Aşa că s-au gândit să inventeze un cuvânt necuvânt, o glasuire fără valoare semantică, pe care să o umple doar cu trăire, fără explicaţii raţionale! Aşadar au inventat teriremul, un fel de lerui ler! Şi l-au cântat astâmpărându-şi setea de ai grăi Lui Dumnezeu din inimă!

Aşa şi eu, despre aceste sărbători şi zile ce s-au abătut din mila lui Dumnezeu peste mine nu pot să zic decât:

TERIREM, TERIRERIREM, LERUI LER, LER, TE-RI-REM, TE-RI-RE-RI-REM…

P.S. acum am început să scriu ca să îi pot ura Gabrielei T. – La multi ani!

Reclame

4 răspunsuri to “Despre Terirem!”

  1. Banuiam eu ca are legatura cu latura apofatica…

  2. Pana sa aflu adevaratul sens al acestei cantari ,,TE RI REM” (in ciuda faptului ca sunt cantaret de aproape 9 ani la Biserica) si pana sa-mi dau seama ce inseamna, ma gandeam la aceleasi lucruri pe care le-ai postat aici, dar niciodata nu e bine sa dai informatii despre un lucru pe care nu-l cunosti bine, mai ales cand e vorba despre o cantare Sfanta CI NU DE O INVENTIE… PENTRU CEI CARE NU STIU: Terirem sunt acele cantari introduse la un moment dat in muzica bisericeasca ortodoxa, si reprezinta cantarea ingereasca care nu are cuvinte omenesti, este o rugaciune in duh catre Dumnezeu. Sf, Ioan Cucuzel ar fi auzit ingerii cantand lui Dumnezeu si cuvintele erau . Faceti click sau copy link – http://www.youtube.com/watch?v=ZW7oDJXL4ng – Ascultati si inchideti ochii, de fiecare data cand ascult ma cutremur! Doamne ajuta!

  3. […] lui Dumnezeu peste mine nu pot să zic decât: TERIREM, TERIRERIREM, TE-RI-REM, TE-RI-RE-RI-REM… (Pr. Ionuţ Margin, Blogul – Un fel de a mărturisi) Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: